bloggsøk

torsdag 16. februar 2017

Mediadag - med masse spennende innhold!

Denne dagen skulle vi ha mediadag, hvor vi fikk besøk av mange spennende mennesker med mye forskjellig og kunskapsrik informasjon.
Vi starter med å få besøk av Jan Petter Jansen som er kommuniskasjons sjef i TV2. Han startet med å fortelle at de fleste ungdommer i dag ser mindre på tv. Dette fører jo til at seer-tallene synker. Derfor var høsten en dårligere tid for TV2, med både lavere seer tall og nedbemaning. I januar kom programmet "Farmen Kjendis" som skapte rekorder. Dette skapte også mer oppmerksomhet rundt "Fjorden Cowboys" siden alle har et nytt forhold til "Lothepus" etter han vant farmen kjendis.
Han snakket også om sosiale medier. Facebook, Snapchat og Instagram er både viktige og populære plattformer for både informasjon, underholdning og tidsfordriv.
En annen ting som skapte oppmerksomhet, var døgnet med Justin Bieber. Da han "sølte vann" og dro. Han oppsummerte foredraget med noen klipp fra noen nye programmer som så veldig spennende ut - jeg gleder meg i alle fall!

Etter pausen skulle to elever fra 2MEDA snakke for oss. De startet å snakke om seg selv, og foskjellen på analogt og digitalt foto. De fortalte om sin deltagelse i CYAN stipendutstillingen i Oslo. De meldte seg på og deltok med et bilde hver. De besøkte også noen studioer og tok 5 forskjellige street bilder, som går ut på å ta bilder av spontane hendelser og fange øyeblikket i et bilde.

Våre kontaktlærere, Hege og Ragnhild hadde lagd Kahoot som vi deltok i. Premien var en 3- retters middag for to på restauranten til Restaurant og Matfag.

Etter litt forsinkelser grunnet bilkø, kom noen lærere og elever fra Høyskolen Kristiania. Som liten får man ofte spørsmålet "Hva skal du bli når du blir stor?", da svarer man kanskje politi, fotballproff eller superstjerne. Etterhvert kommer spørsmålene "Hva skal du bli?" eller "Hva skal du studere? Mange fordommer om yrker. Lege er som regel et fornuftig valg og mediabransjen er ofte "usikkert", men verden endrer seg, heldigvis. Kreative bransjer vokser på en helt ny måte. Mange tror media går dårligere, men egentlig synker det ikke, det endres. Reklame endres, fordi man må dele reklame på de plattformene hvor folk faktisk er. Vipps er et medium som er veldig hjelpsomt i samfunnet, og det øker bare.
"Morgendagens næringsliv trenger nye ideskapere".
De gikk videre inn på alle de 8 fagskole studiene som høyskolen tilbyr: 3D og animasjon, grafisk design, illustrasjon, interaksjonsdesign, interiør, musikkdesign, reklame og merke kommunikasjon, og film. De valgte generelt å kalle alle studieretningene tilsammen for "kreativitetsbransjen".

Så var det tid for pause. Når pausen var over kom billedkunstneren Stig Marlon Weston. Han startet å fortelle om alle hans bilder og prosjekter, og måten han lagde de på. Han driver med kameraløst fotografi, som vil si at du tar en "film" og får lyset på filmen ved å gi skygger med lyskilder som for eksempel lommelykt. Grunnen til at han lagde bilder på denne måten var for å skape et annerledes virkning på bildet. Han tok ikke bilde av det han så, men fikk omgivelsene til å kopiere seg selv på filmen. "Foto kan være mer enn bare knipse et bilde som etterhvert dukker opp på en skjerm".
"Å være en fotograf er å være en håndverker" nevnte han flere ganger. For hvis du får et oppdrag, så må du vite hva kunden vil ha. Han hadde mange spennende løsninger og bilder.

Til slutt kom en gruppe som driver med film og musikkproduksjon, og kalte seg selv for Lucky View. Lucky View startet i 2011, og består av en kreativ klynge som inkluderte både folk med kunnskap om grafisk design, webdesign, filmproduksjon og musikkproduksjon. I 2014 opprettet de et aksjeselskap. De viste oss mange kule, morsomme og inspirerende videoer av deres arbeid. De har både laget musikkvideo for Cezinendo, reklamevideo for Coca Cola Life og serie med Ida Fladen, "Happy Go Lucky". De hadde så utrolig mye kult, morsomt og inspirerende videoer og informasjon.

Dagen i dag har vært veldig morsom og inspirerende. Jeg føler jeg har fått mye mer kunnskap og ser mulighetene til hva jeg kan gjøre etter videregående. Alt i alt en spennende, variert og utrolig inspirerende dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar